Het repertorium

The walk of fame… enkele stukken om bij stil te staan

1982

“EN WAAR DE STERRE BLEEF STILLE STAAN” 
(Felix Timmermans).
Gust bewerkte dit toneelstuk voor poppenspel én levende acteurs in 1982. Het werd zijn 10de creatie en er gingen 6 maanden voorbereiding aan vooraf.
Het werd een stuk in 3 bedrijven met maar liefst 13 taferelen op 3 podia en gespeeld met acteurs en 23 poppen die klerenwissels ondergingen tijdens de voorstelling.

1985

“VAN DEN VOS REYNAERDE” (Jan-Frans Willems)
Gust werd aangegrepen door dit werk in 1983 toen hij een boek in handen kreeg met op de ene pagina de tekst in het oud Oost-Vlaams en op de tegenliggende pagina het verhaal zoals Jan-Frans Willems het vertaalde. 
De bewerking voor poppentheater duurde 3 jaar. Gust maakte een tekst op rijm, dit leverde stof op voor 4 uur en moest bijgeschaafd worden. 
Het stuk werd gebracht op 3 podia. Er werden nog 16 nieuwe dierenpoppen gemaakt en door het grote aantal figuren moesten er extra spelers gezocht worden.
(25 poppen – 13 taferelen – 12 spelers)

vanaf 2011

​De voorbije jaren speelden we zo goed als altijd 3 producties per seizoen. Tussendoor kan je ons ook jaarlijks terugvinden op “Walking Dender” eind augustus in Dendermonde.​En voor de toeristen die onze stad bezoeken, spelen we op aanvraag “Het Dendermonds Stoofpotje”:een aangenaam stukje poppenspel met beelden over onze stad, ons Ros Beiaard, onze Reuzen,​het werelderfgoed, de rivaliteit met Aalst en onze culinaire specialiteiten waarbij we de Dendermondse paardenworstjes eren met een passend internationaal lied.